MEGHÍVÓ

2016. november 1-jén 17.00 órától megrendezésre kerülő kegyeleti megemlékezésre, melynek során a Katona József Emlékév alkalmából felújított Katona József síremlék átadására is sor kerül.


HALOTTAK NAPJA 2016.

A halottak napi temetői rendről – a megemlékezés méltó és kegyeletteljes megvalósulása érdekében - az alábbi tájékoztatást adjuk:


Katona József síremlék felújítás

225 éve született Katona József, klasszikus nemzeti drámánk, a Bánk bán megteremtője. Az emlékév alkalmából a kecskeméti köztemetőben felújításra került az író síremléke.


Nemzeti Sírkert

Magyarország Kormánya 1999–ben döntött arról, hogy létrehozza a nemzeti sírkert intézményét. A nemzeti sírkertben a magyar nemzet megkülönböztetett tiszteletet érdemlő halottai nyugszanak. A nemzeti sírkert nem konkrét, hanem virtuális jellegű temető, amelynek része lehet bármely magyarországi sírhely. A nemzeti sírkertbe tartozásról – a 258/2010. (XI. 12.) Korm. rendelet alapján – a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) hivatott dönteni.


Tájékoztatás a temető körüli parkolási lehetőségekről

Társaságunk ezúton tájékoztatja mindazokat, akik a Kecskeméti Köztemetőhöz gépkocsival érkeznek, hogy a temető körüli parkolási lehetőségek bővültek.


2015 Mindenszentek Behajtási Rend

KÖZTEMETŐ: Október 30. PÉNTEK: 10 óráig engedélyezett a behajtás, utána kizárólag mozgáskorlátozottak hajthatnak be a temető területére. (ingyenes belső buszjáratok ezen a napon is közlekednek)


Olcsóbb lesz, de nem lesz kedvezmény a temetői behajtásra

Olcsóbb lesz a behajtás, de megszűnik az ingyenes fél óra a Kecskeméti Köztemetőben. Mindezt a temetőbe járók kérték az önkormányzattól mert sokan panaszkodtak arra, hogy az ingyenes fél óra nem elég az összes sír meglátogatására. A változás március 11-étől lép életbe.


Új beléptető rendszer a Köztemetőben

Megváltozott az autók behajtásának rendje a Kecskeméti Köztemetőbe. A Városgazdasági Nonprofit Kft. automata beléptető rendszert üzemeltetett be, a megváltozott behajtási rendről jelzőtáblák és feliratok adnak tájékoztatást.


HALOTTAK NAPJA 2014.

Tisztelt Temetőlátogatók! A halottak napi temetői rendről – a megemlékezés méltó és kegyeletteljes megvalósulása érdekében - az alábbi tájékoztatást adjuk:


Mindenszentek és halottak napja

2013. november 1-jén 17 órakor került megrendezésre az eddigi években gyakorlattá vált ökumenikus kegyeleti ünnepség a köztemetőben, ahol gyertyagyújtás keretében az egyházak képviselői- kórus és versmondó közreműködésével- segítettek megemlékezni szeretteinkre.