Tisztelt Temetőlátogatók! 

A halottak napi temetői rendről – a megemlékezés méltó és kegyeletteljes megvalósulása érdekében - az alábbi tájékoztatást adjuk:



TEMETÉSI REND:

Október 31-én, november 1-jén és 2-án a péntektől-vasárnapig terjedő időszakban a temetési szertartások szünetelnek.


 ÜGYELET:

A temető ügyfélszolgálati irodájában október 31-től november 2-ig a temetőlátogatók tájékoztatására ügyeletet tartunk 8.00 és 16.00 óra között.
A halottszállítási ügyelet a három nap alatt folyamatos, amely a 30/6556-321-es mobil vagy a 80/630-027-es zöldszámon érhető el.


A TEMETŐ NYITVA TARTÁSA:

A temető jelenleg 6.30 - 20.00 óráig tart nyitva. Az ünnepi hétvége 3 napjában 6.00 – 21.00 óráig tart nyitva. November 3-tól visszaáll a szokásos téli nyitvatartási rend: 7.00 – 18.00 óráig.


BEHAJTÁSI REND:

A temető gépkocsi forgalmi rendje az alábbiak szerint alakul:
Október 31.: a behajtás 10 óráig engedélyezett, utána kizárólag mozgáskorlátozottak hajthatnak be a temető területére a behajtás.
November 1.: 10 óráig engedélyezett, utána csak kisbuszok közlekedhetnek a temetőben.
November 2.: a behajtás 10 óráig engedélyezett, utána kizárólag mozgáskorlátozottak hajthatnak be a temető területére.
A temető belső forgalmának segítése érdekében péntektől vasárnapig mikrobuszok segítik a közlekedést.
Kérjük látogatóink megértését!


BIZTONSÁG

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőben, illetve annak környékén megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítunk, polgárőrök, településőrök, rendőrség szolgálja a biztonságot.


KEGYELETI MEGEMLÉKEZÉS

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2014. november 1-jén 17 órakor kegyeleti megemlékezésre kerül sor a ravatalozó melletti Katona József emlékszobor előtt. Az ökumenikus istentiszteletet követő közös gyertyagyújtásra minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy a temetőben az utóbbi időben sajnálatos módon elszaporodtak a virág-, táska-, illetve egyéb érték lopások.

Tisztelt Temetőlátogatók!
Halottak napja és Mindenszentek környékén a temetőlátogatók száma a többszörösére emelkedik egy átlagos naphoz képest. Kérjük, hogy erre tekintettel táskájukra, autójukra, értékeikre fokozottan figyeljenek! Ha tehetik, a szokásos személyes tárgyaikon, valamint a kegyeletgyakorláshoz, a kegyelet megadásához szükséges kellékeken kívül mást ne hozzanak a temető területére. A gépjárművekben ne hagyjanak nagy értékű tárgyakat és az autókat minden esetben zárják be!

A Városgazdasági Nonprofit Kft. a temetőben a temetőlátogatók kárára elkövetett lopásért, rongálásért és károkozásért helyt állni nem tud. Ilyen esetekben az illetékes Rendőrkapitányságon kell a bejelentést, feljelentést megtenni. A kiemelt napokon társaságunk megerősített biztonsági szolgálattal dolgozik, illetve a temető környékén a rendőrség folyamatos jelenlétet biztosít.