2010. október 30-án, halottak napja előestéjén szentelték fel a tavaly felszámolt „kis katolikus” temető emlékparcelláját. A Budai úti temetőből átszállított Tordai kőkereszt áll a parcella középpontjában, körülötte pedig a jó állapotban fennmaradt, értékes síremlékek.
Dr. Jeney Gábor katolikus plébános a szertartás keretében - többek között - szólt arról is, hogy a Budai úti sírkertben állt egy több, mint tíz méter magas kőoszlop, azon egy kőkereszt, amelyet a rajta lévő felirat szerint 1984 májusában Szabó Ferenc és felesége, Borsodi Erzsébet állíttatott.
- Ez a kereszt 2007 októberében egy rendkívül erős szélviharban ledőlt és összetört. Rendbetételének és újraállításának költségét Négyesy László kereszteslovag, a főplébánia képviselőtestületének tiszteletbeli tagja vállalta fel. A Budai úti temető felszámolásakor az újraalkotott keresztet is a köztemetőbe szállították, és az emlékparcella központi helyén állították fel. A mai szertartáson azonban nemcsak Négyesy Lászlónak szeretnék köszönetet mondani. Hálával tartozunk minden hozzátartozónak, amiért megértették azt, hogy a régi temető felszámolása elkerülhetetlenné vált. Kérem, hogy a jövőben szeretettel látogassák ezt a parcellát, hozzák ide az emlékezés virágait, és mutassák ki így is szeretetüket az elhunytak iránt – mondta Dr. Jeney Gábor.
A Budai úti kis temetőben több, mint kétezerháromszáz hantos sírhelyet és nyolcvannyolc kriptát számoltak fel. A sírkert kiürítéséig ott nyugvók neveit a köztemetőben kialakított parcella hat emléktáblája őrzi.