http://kecskemetitv.hu

Olcsóbb lesz a behajtás, de megszűnik az ingyenes fél óra a Kecskeméti Köztemetőben. Mindezt a temetőbe járók kérték az önkormányzattól mert sokan panaszkodtak arra, hogy az ingyenes fél óra nem elég az összes sír meglátogatására. A változás március 11-étől lép életbe.

30 percig ingyenes, azon felül 500 forint napi behajtási díja a Kecskeméti Köztemetőbe, hirdeti a tábla a bejáratnál. Ez azonban már nem sokáig marad így. A közgyűlés döntése értelmében, általalakul behajtás rendszere. Olcsóbb lesz, de megszűnik a kedvezmény- erről már Csongrádi Béla a Kecskeméti Városgazdasági Kft temetőgazdálkodási megbízott részlegvezetője beszélt stábunknak.

„Megváltozik a behajtás rendje. Annyiban, hogy ameddig az első fél óra ingyenes volt az autóval történő behajtás után, ezentúl a kedvezmény nem lesz és mindenkinek 200 forint lesz a behajtás kivéve a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőknek” - nyilatkozta Csongrádi Béla, a Kecskeméti Városgazdasági Kft. temetőgazdálkodási megbízott részlegvezetője.

Vagyis megszűnik a kedvezmény, de olcsóbb lesz a behajtás. A temető látogatói kérték a változást, mert sokan panaszkodtak arra, hogy az ingyenes fél óra nem elég az összes sír meglátogatására. Habár a rendelet már érvényben van, csak március 11-én szerelik majd fel az új beléptetőket. Ezekről érdemes tudni, hogy csak fémpénzzel működnek, de 5 forintost nem fogadnak el.

Mint megtudtuk, nem ez lesz az egyetlen változás a temető életében. Azért hogy a temető látogatók nagyobb biztonságban érezzék magukat, egy újabb biztonsági őrt alkalmaz a városi cég.